JuhaGrning Katajainen kansa.

ETYJ:n tarkkailijat moittivat Turkin äänestystä - entä Suomen tilanne?

 

 

 

ETYJ:n vaalitarkkailijat moittivat Turkissa perustuslain muutoksesta käytyä kansanäänestystä. Tarkkaijoiden mukaan esimerkiksi eri puolilla ei ollut tasavertaisia mahdollisuuksia kampanjointiin. https://yle.fi/uutiset/3-9568571

 

Milloin sitten mahdollisuudet ovat tasavertaiset? Ovatko ne tasavertaisia Suomessa jossa valtio tukee eduskuntapuolueita ja muiden pitää pärjätä ilman tukiaisia?

 

Voitaisiinko puoluetukea soveltaa Suomessa myös maatalouteen? Tietyn puolueen jäsenenä viljelijä saisi tukea, muuten ei saisi mitään. Sehän olisi varmasti jees?

 

Suomalainen puoluetukijärjestelmä jolla verovaroja mitä moninaisimmin tulonsiirroin ohjataan vallassa olevien vallassa pitämiseen alkaa olla aikansa elänyt!

 

Seuraavissa vaaleissako on muutoksen aika? Joko vihdoin nukkuvat heräävät? Ainakin olisi korkea aika ajaa rahavalta pois politiikkaa ohjaamasta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Ikävä todeta: ei ole vielä, siis muutoksen aika :-/

Käyttäjän JuhaGrning kuva
Juha Gröning

Pistä Juhani sulka päähäsi!!! :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

ETYJ on kritisoinut YLE'ä siitä, että se ei anna vaalitenteissä yhtäläistä näkyvyyttä kaikille vaaleihin osallistuville puolueille, vaan järjestää yhden vaalitentin isoille puolueille ja toisen pienille.

Mutta suomalaisessa valtamediassa tuollaiset uutiset tietysti vaietaan eli/tai piilotetaan neulana heinäsuovan alle. Googlaamallakin ne löytyvät vasta toiselta tai kolmannelta linkkisivulta.

Office for Democratic Institutions and Human Rights
REPUBLIC OF FINLAND
PARLIAMENTARY ELECTIONS
17 April 2011
OSCE/ODIHR Election Assessment Mission Report

Toimituksen poiminnat