JuhaGrning Katajainen kansa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aseet sotahulluus

Amerikkalainen niskalenkki kuristaa itsensä?

US presidentti Donald Trump on ristiriitojen mies – johtaja, joka koettaa tehdä hyvää ja lunastaa vaalilupauksensa [1.

Militarismi tekee paluutaan - myös Suomessa

Olemme täydellisen sokeita. Militarismi tekee tuloaan kaikkialla kasvavalla vauhdilla. Varustelu on jo vuosia kasvanut myös maissa, jotka aikanaan hetkeksi oppivat jotain sodista. Nyt meillä on uusi sukupolvi tekemässä vanhat virheet uudestaan. Aseteollisuus kukoistaa ja tavalliset miinantallojatkin innoissaan sijoittajat ns puolustusteollisuuteen eli tuotantoon, jolla hänen kaltaisensa mitättömyydet revitään jossain vaiheessa riekaleiksi ja jauhelihaksi.

Ihmisen aivoissa lojuva pahuus sijaitsee tyhjyydessä

Karmaisevin yhteiskunnallinen häiriötila on sellainen, jossa suuri joukko ihmisiä ajautuu tilanteeseen, joka tekee heistä täysin tarpeettomia ihmisiä toisille ihmisille. Silloin heidän päivänsä saattavat olla inhimillisessä horisontissa luetut. Sillä kaikkien ihmisten hyvälaatuinen vuorovaikutus on sama kuin ihmisoikeudet, jotka saavat parhaimman näkyvän ilmiasunsa kansalaisoikeuksissa. Ihmisellä pitäisi olla perustuslaillinen oikeus hankkia elantonsa työtä tekemällä, mutta myös kaikissa olosuhteissa saada elää ihmiselle tyypillistä elämää.

Noin sadan vuoden kuluttua kaikki nyt elossa olevat ihmiset ovat kuolleet

Ihmisen toteuttama ilmastonmuutos on järjen käsityksen mukaan ilmeinen tosiasia. Markkinoiden kyllästämien ihmisten elämäntapa on kauhistuttavalla tavalla ristiriidassa puhtaan ja raikkaan, elävän ympäristön kanssa.  Mutta aivan liian tuhlailevasta kulutuksesta nauttiva ihminen ei halua poistua mukavuusalueelta vapaaehtoisesti. Mitä enemmän turhaa tavaraa, roinaa ja muuta tuhnua tuotetaan, myydään ja ostetaan, sen kalliimman hinnan ihmisten muodostamat yhteisöt joutuvat maksamaan olemassaolostaan romahtaneiden ekosysteemien maailmassa.

Talouspolitiikka ja sota

 

 

Mannerheim sanoi, että sota on kuin eräs kapakka, joka sijaitsi lähellä heidän kasarmiaan. Sinne ei koskaan ollut tarkoitus mennä, mutta aina sinne päädyttiin.

Muistellaan. Maa X alkoi oireilla. Sen väestönkasvu ja teollistuminen oli nopeaa. Johdonmukainen laajentumispolitiikka alkoi.  Pian se oli sotkeutunut useisiin alueellisiin konflikteihin.

Ensin tuli hyökkäämättömyyssopimus

Kaikille mahdeille vakuutettiin puolueettomuutta ja rauhantahtoisuutta. Rauhanvälitys torjuttiin tarpeettomana, alueellisia vaatimuksia esitettiin. Laajentuminen suoritettiin toisten valtakuntien vahingoksi. He olivat lujia ja päättäväisiä, sillä oli annettava ulkopoliittinen isku oikeaan aikaan. Preussi halusi aluksi aseellisen selkkauksen Itävallan kanssa. Charles Louis Napoléon Bonaparte, ensin ikuinen presidentti ja sitten keisari oli kova ja päättäväinen ihminen. Hän halusi Ranskan olevan ainoa Euroopan suvereeni mahti.

Euroopan unioni on yritys estää uusi maailmansota

Aineesta tehdyt himoitut tuotteet ovat materiaaliseen pysyvään kasvuun tähtäävän talousjärjestelmän haluttuja hyödykkeitä. Kaikkein suurin fantasia on saada mahdollisimman paljon rahaa vähällä vaivalla: syödä kauhistuttavia määriä teollisesti jalostettua makeaa ruokaa, pitää paljaana turvoksissa olevaa vatsaa, ilmentää julmilla kasvoilla ylimielistä halua komentaa muita ihmisiä sekä olla lakien yläpuolella tottelematta mitään tahoa. Kapitalismin loputtomat turhat tuotteet sekä materiaalinen kommunismi ovat aineellisen maailman himojen sanansaattajia.

Sota, miksi?

"Ensin ne tulivat hakemaan juutalaiset

enkä minä sanonut mitään -

enhän ollut juutalainen.

Sitten ne tulivat hakemaan kommunistit

enkä minä sanonut mitään -

enhän ollut kommunisti.

Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset

enkä minä sanonut mitään -

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä