JuhaGrning Katajainen kansa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC

Ilmastotiede uusiutuu sisältä päin, osa VI

Käytännössä alapilvien avulla luonnollinen ilmastonmuutos etenee, ihmisen osuus ilmastonmuutokseen jää mitättömäksi.

"IPCC represents the climate sensitivity more than one order of magnitude larger than our sensitivity 0.24°C. Because the anthropogenic portion in the increased CO2 is less than 10 %, we have practically no anthropogenic climate change. The low clouds control mainly the global temperature."

Ilmastonmuutos muuttaa kaiken

Ilmastonmuutoksesta ei saa enää olla hiljaa. Siitä täytyy puhua päivittäin ja kaikissa yhteyksissä, sillä se muuttaa aivan kaiken elämässämme. Ilmastotutkijoiden johtopäätös on karu ja heidän täytyy läväyttää tieteen huolestuttavat tosiasiat meille riittävän kirkkaasti päin naamaa.

Kehitysmaat odottavat hiilimetsänhoitoa

Hiilipörssi on noussut Suomessa ja koko EU:n tasolla puheenaiheeksi etenkin kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) lokakuun 2018 kohuraportin jälkeen. Ilmastopaneeli ei enää usko, että ilmakehän hiilidioksidin nousun saa pysähtymään pelkästään päästöjen vähentämisellä. Sen rinnalle tarvitaan hiiltä biomassaansa sitovaa ilmastometsätaloutta sekä uuden sukupolven bioenergiaa.

Ilmastometsätaloutta ohjataan hiilipörssillä. Hyvää hiilimetsänhoitoa (Carbon Offset Forestry) harjoittava metsätilallinen saa pörssin kautta vuosittain korvauksen metsäänsä päätyneestä hiilen nieluvirrasta.

Uusi alku maailmalle

Mistä maailmalle uusi alku, kun ilmasto muuttuu ihmiselle ja ympäristölle tuhoisaksi. Kun sinä ja me kaikki yhdessä ryhdymme toimeen, niin maailma pelastuu.

Ihana uusi maailma

Laulun sanoja mukaille, en tunne historiaa, en tiedä paljoa tieteestä, mutta sen tiedän, että jos me ryhdymme toimenpiteisiin, sinä ja minä, niin yhdessä saamme aikaiseksi paremman maailman (what a wonderful world).

Ranskalaisen klimatologin kehotus tiedemiehille: ottakaa etäisyyttä IPCC:hen

Ranskalainen edesmennyt klimatologi, Marcel Leroux, pitää meteorologian ja klimatologian erottamista keinotekoisena asetelmana, eikä pidä kasvihuoneilmiötä ilmastonmuutoksen syynä.

[To date, definitive answers to questions about ultimate causes and effects of global warming remain elusive. In Global Warming - Myth or Reality? . Marcel Leroux seeks to separate fact from fiction and lays out the scientific cause of the sizable sceptical scientific community that challenges the accepted wisdom.

Tiedotushiljaisuus ilmastonmuutoksesta

Professori on pitänyt luentonsa vain pienelle porukalle Euroopan sydämessä. Heille on kerrottu tulevasta kehityksestä ja ilmastossa tapahtuvista muutoksista auringon luonnollisista sykleistä johtuen.

https://m..be

Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. (Alun perin Prediction is very difficult, especially about the future. Niels Bohr 1885 - 1962.)

Kaksinaismoralismia ilmastonmuutoksesta

Lokakuussa julkaistun hallitustenvälisen ilmastopaneeli IPCC:n julkaisema raportti on karua luettavaa. Raportin mukaan maapallolla on joitakin kymmeniä vuosia aikaa päästä eroon kasvihuonepäästöistä niin, että ilmaston lämpeneminen voidaan rajata 1,5 asteeseen. Mikäli 1,5 asteen rajaukseen ei päästä seuraukset kasvavat eksponentiaalisesti jokaista 0,5 astetta kohti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos lämpeneminen onnistutaan rajoittamaan kahden asteen sijaan 1,5 asteeseen, hyödyt ovat raportin mukaan merkittäviä.

Haluan tulevaisuuden

Haluan tulevaisuuden #NytOnPakko

Puhumme paljon ilmastonmuutoksesta. Käsissämme on kuitenkin ilmastokatastrofi. Tämä on suurin haasteemme, johon joudumme vastaamaan. Haaste, joka vaatii jokaiselta konkreettisia ilmastotekoja. Meidän on muutettava elämäntapaamme perustavanlaatuisesti. Samalla on muutettava kokonaisvaltaisesti yhteiskunnan toimintaa, sillä #NytOnPakko toimia.

 

Suomi, hallitus ja 1,5 astetta

IPCC:n tuoreen raportin mukaan ihmiskunnan on pahempien seurausten välttämiseksi pakko muuttaa nykyisiä toimintatapojaan niin, että ilmasto ei lämpene 1,5 astetta enempää. Tämä edellyttää kasvihuonepäästöjen vähentämistä 45 prosentilla vuoden 2010 tasosta vuoteen 2030 mennessä ja hiilineutraaliuden saavuttamista vuoteen 2050 mennessä.

Huojuva torni

Meksikonlahden pohjoinen rantaviiva on maisemineen ja eläinlajeineen yksi Yhdysvaltojen upeimmista luontokohteista. Kävin niillä rannoilla viimeksi vuonna 2005, mutta kokemus oli vahva ja alue jäi mieleen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä