JuhaGrning Katajainen kansa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan tukipaketti

Kolmas Kreikkapaketti ja IMF:n vuodettu keskustelu

Tänään puuhaillaan Kreikassa monella eri tasolla. Turvapaikkakaruselli pitäisi alkaa, turvapaikanhakijoiden palautukset Lesbokselta Turkkiin. Ja samalla neuvotellaan Kreikan kolmannesta 84 miljardin euron tukipaketista.

Hallitus-ja oppositiopolitiikan uskottavuus ovat koetuksella

 

Hallitus-ja oppositiopolitiikan uskottavuus ovat koetuksella 

Politiikkaa seuratessa ihmettelee, miksi päätöksenteon intohimona eivät ole köyhyys, vähäosaisuus ja vanhustenhoito, vaan energia käytetään keskusteluun avioliitto- ja alkoholilaista ja maahanmuuton turmiollisuudesta. 

Politiikan keskiössä on tunteita kuohuttavat teemat, joiden ympärille rakentuu retorinen näytelmä. 

Valtakunnan politiikassa arvoja ja ihanteita viedäänkin kuin kuoriämpäriä ja reaalipolitiikan nimissä myydään korulauseiksi kuihtuvat lupaukset. 

Perussuomalaiset myivät periaatteensa

Amazon, maailman suuri joki, virtasi alun perin idästä länteen. Joenvirtauksen aiheuttama eroosio aiheutti kuitenkin lopulta sen, että sadevesi käänsi suuntaansa ja joki vie nyt lännestä itään. Täällä Suomessa olemme saaneet vastikään kokea yhden lähes yhtä suuren muutoksen. Perussuomalaisten suunnan Kreikka-politiikassa käänsi vallanhimo.

Bild: Suomi ei halua vastata Kreikan veloista

Ensin IMF ilmoitti, ettei se halua osallistua Kreikan kolmanteen tukipakettiin. Sitten ensimmäisenä euromaana siitä eroaa Suomi. "Emme halua kasvattaa Suomen vastuita Kreikan lainoista emmekä myöskään lainoja leikata".  Näin ilmoitti Suomen ulkoministeri Timo Soini Bild Zeitungin mukaan.

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/finnland-will-nich...

Onkohan Bild-lehti kertonut jotakin ennenaikaisesti, vai onko Suomessa  jäänyt asioita uutisoimatta?

 

Timo Soini selittää

Alla olevassa linkissä on Timo Soinin kootut selitykset sille miksi puolue nyt hallituksessa ollessaan kannattaakin seuraavan tukipaketin myöntämistä Kreikalle ja Suomen ja suomalaisten veronmaksajien osallistumista riskinottoon ja todennäköisiin, ellei ihan varmoihin tuleviin menetyksiin. Näin siitä huolimatta että puolue ja sen äänestäjät vastustavat tukipaketteihin osallistumista ja puolueen oppositiopolitiikka on perustunut jopa puoliksi näiden tukimiljardien antamisen vastustamiseen.  

HEINÄKUUN LOPUN KESÄLOMAPOLITIIKKAA

 

Yhteiskuntaan poliittisesti määritellyt tuet antavat tuensaajille varsin epätasaisesti elämisen mahdollisuudet.  Jotkut - harvemmat pärjäävät loistavasti, toiset joutuvat kituuttamaan.                

Hmmmm... – Tasan eivät mene onnen lahjat. Kaikenlaiset liialliset tuet vääristävät ja kun jokainen vielä ottaa sen minkä irti saa - niin näin se talous menee... Per...leen.

Hiukan rehellisyyttä kehiin ei haittaisi

Kreikalle neuvotellaan parhaillaan kolmatta tukipakettia. Tyypillistä asian ympärillä on, että asiantuntijoiden kanssa puhutaan toista ja kansalle toista. Perusdesimerkki on Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasin lausunto, ettei hän usko pakettiin, mutta pakko se oli allekirjoittaa ja viedä läpi Kreikan parlamentissa.

Samoin on Suomen kanta heitellyt operaation eri vaiheissa. Päällimmäisenä on ollut hokema, ettei Suomen vastuut saa kasvaa. Sen päälle demarit ovat hirttäytyneet Urpilaisen aikoinaan neuvottelemiin vakuuksiin. Niistä ei saa luopua.

En aio olla rintamakarkuri

Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini löysi useita syitä Kreikan tukipaketin hyväksymiseksi. Tosin hänen mukaansa ei ole olemassa hyviä ratkaisuja, ei Suomen eikä Kreikankaan kannalta.

Soini ei aio olla rintamakarkuri. Hän painotti, että kriisissä ja mahdollisessa Kreikan euroerossa ei ole kysymys ainoastaan Euroopan, ei Suomen eikä Kreikankaan taloudesta. Kyseessä on mitä suurimmassa määrin myös turvallisuuspolitiikasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä